Deconventie: het percentage is niet gehaald

Beste kinesitherapeut,

Na dagen van intensief tellen en van administratief beheer hebben we de 40%+1 gedeconventioneerden niet gehaald en dit ondanks de inzet van iedereen om dit doel te bereiken.

Hieronder vindt u de tabel met de resultaten van de vragenlijst “Conventie M17: wat gaat u doen?”:

We sturen dus de 864 verklaringen van de kinesitherapeuten die aangeduid hebben: « Ik ga mij zeker deconventioneren waardoor de tarieven voor mij vrij zijn. Ik geef de uitdrukkelijke toestemming aan Axxon om mijn niet-toetredingsverklaring (reeds in het bezit van Axxon) aan het RIZIV over te maken, ook als de drempel van 40% + één niet toetredingen niet gehaald wordt» naar het RIZIV.

De 6716 verklaringen van degenen die de optie hebben aangeduid: « Ik geef mijn uitdrukkelijke toestemming aan de wettelijk erkende representatieve beroepsvereniging Axxon om mijn niet-toetredingsverklaring (reeds in het bezit van Axxon) aan het RIZIV te bezorgen als de drempel van 40% + één niet-toetredingen gehaald wordt. Door het halen van deze drempel vervalt de discriminerende maatregel van vermindering met 25% terugbetaling voor een patiënt bij een gedeconventioneerde kinesitherapeut » sturen we NIET naar het RIZIV.

Vergeet niet dat als u niet geconventioneerd was in 2016 en dat u het in 2017 wil blijven, u deze verklaring (liefst per aangetekend schrijven) MOET sturen.

Indien u, zoals Axxon, niet akkoord bent met deze conventie M17, nodigen wij u uit om uw deconventieformulier (hier te downloaden) rechtstreeks en individueel naar het RIZIV te sturen voor 10 april op het volgende adres:

  • RIZIV Dienst voor geneeskundige verzorging, Team kinesitherapeuten - Guffenslaan 33 – 3500 HASSELT

Dank aan iedereen die heeft deelgenomen heeft en deze actie gesteund heeft.  U mag er zeker van zijn dat de strijd verder zal gaan. In een zeer nabije toekomst zal Axxon juridische stappen ondernemen tegen de omzendbrief van 10 maart 2017 en de conventie M17.  Hou dus zeker onze nieuwsbrieven in het oog.

OPGELET

Wij wijzen u erop dat indien u toetreedt tot de conventie het absoluut noodzakelijk is om de tarieven te respecteren die op 22 maart gepubliceerd werden en van toepassing zijn vanaf 1 april.

Wat de terugbetalingen betreft, zij blijven dezelfde voor alle patiënten tot wanneer het RIZIV geteld heeft hoeveel kinesitherapeuten gedeconventioneerd zijn. 

  • WVVK