Onder de loep | 1/4

Veel leesplezier!

Alle wetenschappelijke studies, academische informatie en actuele evoluties uit alle verschillende domeinen van de kinesitherapie krijgt u elk kwartaal, vanaf nu in een vernieuwd jasje! Twee categorieën, maar hetzelfde boeiende materiaal zoals altijd.

ABSG Neurologie brengt u inzichten over therapie bij Parkinsonpatiënten. De nieuwe ABCIG Oncology Physiotherapy geeft een overzicht van de studies rond tele-revalidatie binnen de oncologie. 

En AXXON ging in gesprek met Joren Nijs, de kinesitherapeut die Axel Witsel weer bovenop zijn achillespeesblessure hielp!


Wetenschappelijke artikels

Ziekte van Parkinson: oefeningen thuis of in een centrum?

De ABSG Neurologie bespreekt een studie die de effecten van stap- en evenwichtsoefeningen bij Parkinsonpatiënten vergelijkt, rekening houdend met de locatie van kinesitherapeutische zorg (thuis of in een revalidatiecentrum). Is deze locatie van groot belang of niet? 

Lees meer


Het gebruik van tele-revalidatie en digitale applicaties binnen de kankerrevalidatie

Kanker wordt steeds meer aanzien als een chronische aandoening, waarbij er veel aandacht is voor de levenskwaliteit van het groeiende aantal overlevenden. Kinesitherapeuten beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om veel van de functionele problemen, die het gevolg zijn van de behandeling van kanker, aan te pakken. De bezielers van de ABCIG Oncology Physiotherapy bespreken enkele recente studies die het positieve effect van tele-revalidatie op fysieke fitheid, levenskwaliteit en andere uitkomstmaten hebben aangetoond.

Lees meer


Empirische artikels

De revalidatie van Axel Witsel

AXXON interviewde de kinesitherapeut van Rode Duivel Axel Witsel, Joren Nijs. Hij behandelde hem voor zijn achillespeesblessure vorig jaar. Lees hier mee over het proces van herstel.

Lees meer
AXXON, Physical Therapy in Belgium is niet verantwoordelijk voor de ondertekende artikels en de publiciteit. Deze verantwoordelijkheid komt uitsluitend toe aan de desbetreffende auteurs.Imperiastraat 16 - 1930 Zaventem
02 709 70 80

www.axxon.be