AXXON wenst u een fijne dag van de kine !

 

Zoals elk jaar is 8 september de dag om kinesitherapeuten over de hele wereld in de bloemetjes te zetten en al hun vaardigheden te benadrukken.

Het thema dat World Physiotherapy in 2023 onder de aandacht wil brengen is artritis, een belangrijke oorzaak van invaliditeit die bijna 10% van de wereldbevolking treft.

Omdat lichaamsbeweging helpt om pijnlijke gewrichten mobiel te behouden, spelen kinesitherapeuten een belangrijke rol in zowel preventie als behandeling.

Hieronder vindt u meer informatie over dit onderwerp in het artikel van professor Patrick Durez (UCLouvain), en in het beeldmateriaal van World Physiotherapy, dat u kunt verspreiden onder uw patiënten.

Tot slot kunt u een artikel lezen over de oorsprong van het beroep waar we zo trots op zijn.


Artritis: de essentiƫle rol van de kinesitherapeut

Dit jaar staat de Dag van de kinesitherapie in het teken van artritis. Het ideale moment om de vitale rol die kinesitherapeuten spelen in de behandeling van deze ziekte uit te lichten.

Lees meer


World PT Day 2023: kinesitherapie bij artritis

Al vele jaren organiseert World Physiotherapy op 8 september de Dag van de kinesitherapie, waarbij de kans wordt gegrepen om een specifiek deelgebied van ons beroep onder de aandacht te brengen en u een toolbox aan te bieden met een schat aan informatie voor uw patiënten.

Lees meer


Een van de oudste zorgberoepen: de geschiedenis van de kinesitherapie

Als beroepsvereniging blijven we ons inzetten om alle competenties van kinesitherapeuten regelmatig uit te lichten en de bevolking en beleidsmakers op de hoogte te brengen van alle gezondheidsvoordelen. Maar hoe is dit mooie beroep geworden tot wat het vandaag de dag is? We zetten enkele stappen terug en bekijken vandaag ook de ontstaansgeschiedenis van één van de oudste takken uit de gezondheidszorg.

Lees meer
























AXXON, Physical Therapy in Belgium is niet verantwoordelijk voor de ondertekende artikels en de publiciteit. Deze verantwoordelijkheid komt uitsluitend toe aan de desbetreffende auteurs.



Imperiastraat 16 - 1930 Zaventem
02 709 70 80

www.axxon.be