Ontstaan:
In 2018 komt er een fusie van de Tongerse kinekring en de Bilzerse kinekring. Naar analogie met het grondgebied van de aankomende “Eerste Lijns Zones” (ELZ) nl, Tongeren, Bilzen, Riemst, Hoeselt, Voeren en Herstappe.

Na jaren van inzet zullen de twee voorzitters Koen Wissels, Rudi Dops en hun teams de fakkel overdragen aan een nieuw en enthousiast bestuur: Ann, Gudrun, Laura en Joris.

Doel:
Een veilig kader creëren waar collega’s uit deze zone elkaar kunnen leren kennen. Wie doet wat en waar? Het intercollegiaal overleg stimuleren. Concullega’s worden weer collega’s.
KineKring Zo-Limburg!  gaat voor een brede basis om zo als 1 front haar stem te laten horen naar de beroepsvereniging en de beleidsvoerders. Het wordt de spreekbuis die dient voor informatieoverdracht in beide richtingen. Het is een  volwaardige partner binnen de komende ELZ. Ze zal meewerken aan het uitbouwen van een sociale kaart zodat iedere collega zich kan profileren met zijn specialisaties en zodat patiënten meteen op de juiste plaats bij de juiste persoon terecht kunnen komen.

Slogan: “Samenwerken is elkaar versterken”