Say Cheese! Helping Patients with Head and Neck Cancer Smile: An Acute Care Perspective

Datum 20-08-2022
Uur 14:00

Op zaterdag 20 augustus om 14u (Europese tijd) organiseert World Physiotherapy een gratis webinar over patiënten met hoofd-halskanker. 


Kinesitherapeuten kunnen letterlijk helpen om een glimlach op het gezicht van hun patiënten te toveren door middel van revalidatie na geavanceerde operaties zoals gezichtsreanimatie. Zij kunnen ook vele andere tekortkomingen verhelpen waarmee patiënten worden geconfronteerd na behandeling voor hoofd-halskanker. Hoewel chemotherapie, bestraling en chirurgie goed werkt, kunnen patiënten na de behandeling nog steeds te maken krijgen met aanzienlijke handicaps. Patiënten blijken vaak bijwerkingen van de behandeling te hebben die hun kracht, bewegingsbereik, activiteit, gezichtsuitdrukkingen, en uiteindelijk hun levenskwaliteit beïnvloeden. Kinesitherapeuten bevinden zich in een unieke positie om preventieve, herstellende, ondersteunende en palliatieve zorg te bieden aan patiënten die gediagnosticeerd zijn met hoofd-halskanker gedurende het gehele zorgtraject. 

Het webinar met de titel 'Say Cheese! Helping Patients with Head and Neck Cancer Smile: An Acute Care Perspective' hoopt een acuut zorgperspectief te bieden om hoofd-halskankerdiagnoses, behandelingen en mogelijk bijwerkingen te bespreken, en de rol te verkennen die kinesitherapeuten spelen om de complicaties aan te pakken.

Sprekers: Jennifer Bochynski, PT, DPT; Helaine Firestein, PT, DPT; Jenelle Iannello, PT, DPT; Jennifer Miguel, PT, DPT. Lees hier meer achtergrondinformatie over deze sprekers. 

Ben jij er bij op 20 augustus om 14 uur? 

Gebruik deze link om aan de Zoom meeting deel te nemen: https://us02web.zoom.us/j/81590798361?pwd=ZUpydk9EcUZBbFlKTEFwRWdUaUtNQT09

Meeting ID: 815 9079 8361
Passcode: 828222

 

  • WVVK