valpreventie: scoop op ’valangst’ en ’therapietrouw’

Datum 24-09-2020
Uur 20:00
Einddatum 24-09-2020
Einduur 22:30
Organiserende kring Kinesitherapeuten Gent
Sprekers Leen Bouckaert
Prijs € 40,00

Deze lezing gaat over preventie van vallen bij ouderen die thuis wonen. Uit incidentiecijfers blijkt dat 24 tot 40% van de thuiswonende 65-plussers minstens eenmaal per jaar valt, waarvan 21 tot 45% herhaaldelijk. We gaan dieper in op de verschillende risicofactoren van vallen, de mogelijkheden van evaluatie en interventie worden toegelicht. Valangst is daarbij een buitenbeentje: het kan zowel oorzaak als gevolg van vallen zijn. Het werken rond deze factor in de praktijk wordt verder uitgediept.
Daarnaast komt 'therapietrouw' aan bod. Dit is vaak een uitdaging in het werken rond valpreventie. Achtergrond informatie en verschillende tips kunnen ervoor zorgen dat de gegeven adviezen omtrent valpreventie beter opgevolgd worden.

Deze vorming is ook een prima voorbereiding op een intercollegiaal overleg in oktober 2020.

Wil je deze lezing bijwonen? 

De lezing is gratis voor leden KG/Axxon. Ben je geen lid dan wordt er je een betalingsuitnodiging toegestuurd van 40 euro. 

Na inschrijving via deze webpagina: http://www.kinesitherapeutengent.be/nl/agenda/online-via-zoom-valpreventie-scoop-op-valangst-en-therapietrouw-
zal je de dag ervoor of dezelfde dag van de lezing een link toegestuurd krijgen om deel te nemen aan de ZOOM meeting. 

tot dan

KG

  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK