Goede doelen

De Stichting Hubi & Vinciane werd begin van de jaren ’80 opgericht ter nagedachtenis van Dr. Hubert Adriaens en Vinciane Van Assche. Hubert coördineerde destijds als chirurg in opleiding het broussehospitaal Saint-Martin, zijn partner Vinciane gaf er les in een school in het dorp. Op terugweg naar België zijn zij verongelukt bij een vliegtuigcrash. Om hun project en droom verder te zetten richtte hun familie de Stichting Hubi & Vinciane op. De organisatie is ondertussen in Benin uitgegroeid tot een belangrijke partner voor streekontwikkeling met projecten in de domeinen GezondheidszorgOnderwijs en Landbouw & ondernemerschap.

De Stichting werkt heel nauw samen met de hospitalen Saint-Martin in Papané en Saint-Jean-de-Dieu in Boko, die ze ondersteunt met materiaal en infrastructuur, met de opleiding van personeel en het management van het hospitaal. De Stichting is ook lid van de raad van bestuur van beide hospitalen. Verder is zij actief lid van AMCES, een netwerk van een twintigtal multi-confessionele privé-hospitalen en medische centra.

De Stichting draait in België volledig op vrijwillige medewerkers. In Benin stelt zij in haar hoofdzetel in Parakou tien lokale medewerkers tewerk waaronder twee economisten, één voedingsdeskundige en twee landbouwkundigen. 

Bij een recent bezoek (januari 2022) aan onze hospitalen gaven de hoofdartsen van de regionale hospitalen aan dringend op zoek te zijn naar materiaal voor de revalidatie-afdelingen. Meer concreet gaat het onder meer om hometrainers, loopbanden, behandeltafels en biofeedbacksystemen voor bekkenbodembehandeling.

Bent u van plan om binnenkort materiaal dat nog in orde en bruikbaar is in uw praktijk of in de revalidatie-afdeling waar u werkt te vervangen? Bent van plan om uw praktijk stop te zetten en zoekt u een nieuwe bestemming voor uw materiaal? Dan zijn wij zeker geïnteresseerd voor onze hospitalen in Benin.

Voor meer informatie over de werking van de Stichting kunt u contact opnemen met de gedelegeerd bestuurder van de stichting Pascale Van Assche via mail pascale@hubi-vinciane.be. Neem zeker ook een kijkje op de website.

Voor meer logistieke informatie over ophaling van het materiaal e.d. kunt u contact opnemen met Chris Van der Vorst via mail chris.vandervorst@outlook.com of telefoon 0475 69 34 16. Wij versturen een vijftal containers per jaar en stockeren het materiaal bij WereldMissieHulp.

 

  • WVVK