Webinars

Webinar 22 februari 2022 : Digitale applicaties in de kinesitherapiepraktijk

In dit gratis webinar werden drie toepassingen besproken: Physitrack, MoveUp en MyMedicoach. 

Bekijk hier nogmaals de hele sessie.

De inleidende presentatie kan je hier terugvinden.

RIZIV-informatie : Terugbetaling zorg op afstand: revalidatie na heup- of knieprothese ondersteund door mobiele toepassing

Accreditatie bij uitgesteld kijken niet mogelijk. 


EBM in de dagelijkse praktijk

Leer snel Evidence-Based informatie terugvinden

Ongetwijfeld vind je het als zorgverlener belangrijk om, in overleg met je patiënt, voor een behandeling te kiezen waarvan het effect bewezen is. Hoe kan je snel in de informatiejungle relevante evidence-based informatie terugvinden, zonder de patiënt te laten wachten?

We nodigen je uit om vertrouwd te raken met het zoeken “at the point of care”, in het kader van gratis online training, dankzij de steun van CEBAMCDLH en Ebpracticenet.

Tijdens deze training, die 45 minuten tot 1 uur duurt:

Kies hier een datum die voor jou het beste past en schrijf je snel in

Als je de opleiding met je collega's wilt volgen of wilt voorstellen tijdens een vorming aan studenten, aarzel dan niet om contact op te nemen via marieke.vanneste@cebam.be om een tijdstip in te plannen.
 


Hervorming van de eerstelijnszorg: versterking of versnippering?

AXXON organiseerde samen met het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en andere beroepsorganisaties op 6 oktober een webinar over de organisatie van de eerstelijnszorg. Onder meer Wouter Beke gaf een toelichting over de rol van de zorgverstrekkers binnen de hernieuwing van de eerste lijn.​

Ook Caroline Verlinden kwam aan het woord over de ondersteuning die het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn (VIVEL) kan bieden om de hervorming te doen slagen. Hilde Deneyer gaf toelichting over de projecten ter ondersteuning van de zorgberoepen binnen de eerste lijn. Daarnaast konden vijf collega’s het woord nemen die zelf actief betrokken zijn bij hun eerstelijnszone. Collega Jan Tessier vertegenwoordigt hier de stem van de kinesitherapeuten.


 


Kinesitherapie en COVID-19

Programma

Om u zo goed mogelijk bij te staan in uw praktijkvoering organiseerden de KU Leuven en het UZ Gasthuisberg een webinar over post-COVID respiratoire revalidatie. Zaken die aan bod komen, zijn:

  • Bespreken van de COVID-pathologie, met klemtoon op besmettelijkheid, veilig handelen en persoonlijke beschermingsmaatregelen.
  • Wat zijn de mogelijke patiëntentrajecten?
  • Welke kinesitherapie is mogelijk/wenselijk?

Het volledige programma vindt u onder deze link terug.

Prijs & inschrijven

Dit webinar vond plaats op 7 mei 2020. Dit webinar is ondertussen afgelopen. Interesse? Stuur een bericht naar info.nl@axxon.be.

  • WVVK