Mentaal welzijn

Preventie gaat niet enkel over het puur fysieke aspect. Er moet evenzeer aandacht geschonken worden aan hoe we ons in ons vel voelen. Wij, zorgverleners én patiënten. Mentale gezondheid is iets dat iedereen aanbelangt. 

De geluksdriehoek van Gezond Leven is alvast een tool die mensen wil inspireren en informeren. Ontdek hier de bouwblokken! 


We werken samen aan een goede balans tussen werk en de rest van je dagelijks leven. Het project ‘De Veerkrachtige Zelfstandige’ is een initiatief van UNIZO, opleidingsinstelling Integraal en socialedienstengroep Liantis en richt zich exclusief op zelfstandigen. Laat stress niet leiden tot een burn-out


Geestelijke gezondheidszorg is heel belangrijk in de financiële en gezondheidscrisis veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Zelfstandigen vormen een belangrijke risicogroep onder diegenen die een groot risico lopen op psychologische problemen of zelfs zelfmoord.

Daarom heeft het RIZIV met de vzw "Un pass dans l'impasse" een overeenkomst ondertekend om specifiek voor zelfstandigen bijkomende psychologische ondersteuning aan te bieden. Deze overeenkomst is geldig tot 28 februari 2022. Wat houdt dit concreet in? Een innoverend waarschuwingssysteem, een telefonische hulplijn en 8 gratis sessies psychologische zorg. 

Lees hier meer: Gratis bijkomende psychologische hulp voor zelfstandigen


  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK