Mentaal welzijn
- Preventiestrategie
- Bewegen Op Verwijzing
- Bewegingsdriehoek
- 10.000 stappen
- Frailty Project
- Mentaal welzijn
- Leefstijl in de zorg
- Preventie in de domeinen
- Preventie bij Obesitas
- Vaccinatie
- preventie bij diabetes
- Valpreventie
- Week van de Preventie
- Rookstop
- U speelt een cruciale rol in de strijd tegen huidkanker
- Brandwonden en littekens
- Slaapproblemen
Preventie gaat niet enkel over het puur fysieke aspect. Er moet evenzeer aandacht geschonken worden aan hoe we ons in ons vel voelen. Wij, zorgverleners én patiënten. Mentale gezondheid is iets dat iedereen aanbelangt.
Enkele projecten
De geluksdriehoek van Gezond Leven is alvast een tool die mensen wil inspireren en informeren. Ontdek hier de bouwblokken!
We werken samen aan een goede balans tussen werk en de rest van je dagelijks leven. Het project ‘De Veerkrachtige Zelfstandige’ is een initiatief van UNIZO, opleidingsinstelling Integraal en socialedienstengroep Liantis en richt zich exclusief op zelfstandigen. Laat stress niet leiden tot een burn-out!
De AP Hogeschool is betrokken bij een internationaal project rond het mentaal welbevinden van jonge en aanstaande ouders. Dit project heet PATH. Zij willen vrouwen, families en zorgverleners in staat stellen om milde tot matige perinatale mentale problematiek te voorkomen, te diagnosticeren en succesvol te behandelen via programma's ter voorbereiding op het ouderschap.
Ze ontwikkelden de interactieve website What's Up Mama, waar zwangere of net bevallen mensen kunnen aangeven hoe ze in hun vel zitten. Op basis van wat ze ingeven krijgen ze op maat gemaakte adviezen en tips. Om de juiste personen tot bij deze tool te krijgen, werd een poster gemaakt met een scanbare QR code. Hang jij deze poster mee in je praktijk op ? Download hem hier. Zeker als u perinatale en pelvische kinesitherapie geeft, een absolute meerwaarde voor uw patiënten!