Kine in het BUO

Werkgroep Kinesitherapeuten in het Buitengewoon Onderwijs

Vanuit de loontrekkende kinesitherapeuten tewerkgesteld in het Vlaams (Bijzonder) Onderwijs werden op regelmatige basis vragen gesteld aan AXXON omtrent de correcte verloning qua diploma, gebrek aan contact met collega's, functie-invulling, ... De collega wisten niet langs welke weg zij bij het ministerie van Onderwijs terecht konden, etc. Vanuit deze vraag is de AXXON groep ontstaan eind 2020. 

Het doel van de werkgroep: 

  • het in kaart brengen van het aantal kinesitherapeuten tewerkgesteld in deze sector
  • het probleem bespreekbaar maken bij de bevoegde instanties
  • loon naar het behaalde diploma
  • duidelijkheid omtrent het aantal equivalenten kinesitherapeuten/kinderen

Ondertussen heeft de werkgroep niet stil gezeten. Gegevens van collega's werden verzameld aan de hand van mailings en enquêtes. De geïnteresseerden konden tijdens boeiende infomomenten hun zegje doen en noden aankaarten. 

Deze opmerkingen werden verzameld en tot een groot dossier gebundeld, dat de werkgroep met enkele afgevaardigden mocht gaan voorstellen op het kabinet van Minister Weyts op 9 juni 2022. Het dossier vind je hieronder!

Ondertussen werd bekend gemaakt dat het kabinet extra budget vrij maakt om de sector van het buitengewoon onderwijs te ondersteunen. Onze signalen zijn dus meegenomen naar de beleidsinterventies! AXXON en de werkgroep zorgt ervoor dat de kinesitherapie mee kan genieten van de nieuwe maatregelen.

Dankzij het lobbywerk van AXXON werd er een parlementaire vraag gesteld (en herhaald) aan Minister van Onderwijs Ben Weyts. Bekijk hier het verslag en de opname van deze vergadering. 

Blijf deze pagina volgen voor meer updates in dit verhaal.

  • WVVK