PEDro database

​PEDro is een gratis databank met meer dan 53.000 zaken, reviews en richtlijnen over kinesitherapie. Je kan op zoek gaan naar antwoorden op vragen, rondsnuisteren in een bepaald vakdomein, bijleren over evidence-based practice en je krijgt toegang tot allerlei nuttige bronnen. 

PEDro is ontworpen om evidence-based kinesitherapie te ondersteunen. Het voorziet snelle toegang tot de beste onderzoeken en studies. Met een kwaliteitsschaal kan je er zeker van zijn dat elke bijdrage voor jou nuttig kan zijn. 

Er zijn drie zoekpagina's: Advanced, Simple en Consumer. Voor zorgprofessionals raden ze aan om de Advanced optie te gebruiken, met 13 velden waarin je je zoekopdracht kan preciseren. Hou je het liever eenvoudig? Gebruik dan de Simpele zoekknop. De Consumer-versie is speciaal voor patiënten en de brede bevolking bedoeld, met minder technisch taalgebruik. 

Al meer dan 20 jaar geleden werd het PEDro partnership opgericht in Sydney, Australië. Hun missie bestaat erin om de effectiviteit van kinesitherapeutische diensten te maximaliseren door te voorzien in onderbouwd bewijsmateriaal. The PEDro Partnership gelooft dat “effectieve kinesitherapie mensen centraal zet, op preventie focust, veilig en technisch onderbouwd is, en gebaseerd is op het beste bewijs dat voorhanden is".

AXXON ondersteunt deze organisatie dan ook met plezier. Met deze tool ben je ten allen tijde zo goed mogelijk voorbereid en onderbouwd. 

Bezoek PEDro

 

 

  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK