VOLZET - Hoe trainingsintensiteit bepalen en voorschrijven in de cardiovasculaire revalidatie?

Datum 05-03-2021
Uur 18:00
Einduur 19:30
Contact REVAL Academy UHasselt
Email deze persoon
Bezoek de website
Prijs niet-leden Gratis
Prijs AXXON-leden Gratis

Officieel standpunt van de Secondary Prevention and Rehabilitation sectie van de European Association of Preventive Cardiology

Lezing prof. dr. Dominique Hansen​ - Vrijdag 5 maart 2021 - Online

Inhoud

In de cardiovasculaire revalidatie (inclusief in primaire en secundaire preventie) is de bepaling van de trainingsintensiteit tijdens uithoudings- en krachttraining van groot belang om een optimaal klinisch effect uit te lokken, maar ook om de medische veiligheid te bewaren. In 2013 werd daarom een eerste position statement van de European Association of Preventive Cardiology (onderdeel van de European Society of Cardiology) geformuleerd. Niettemin zijn er de laatste jaren nieuwe belangrijke wetenschappelijke inzichten verworven, waarvan een aantal niet meer in overeenstemming zijn met de huidige klinische praktijk. Daarom werd beslist om een nieuwe position statement uit te brengen. Hierin wordt in detail toegelicht welke de beste methoden zijn om de trainingsintensiteit tijdens uithoudings- en krachttraining in de cardiovasculaire revalidatie te bepalen. Dit laatste is dan ook het onderwerp van de lezing op 5 maart 2021 georganiseerd door het Jessa Ziekenhuis. 

Prof. Dominique Hansen behaalde zijn doctoraat in 2009 aan de Vrije Universiteit Brussel met een proefschrift omtrent optimalisatie van trainingsmodaliteiten in de cardiovasculaire revalidatie. Momenteel is hij gewoon hoogleraar in de revalidatie en -inspanningsfysiologie bij cardiometabole ziekten aan Universiteit Hasselt, vice-decaan van de faculteit Revalidatiewetenschappen, en coördinator klinisch wetenschappelijk onderzoek bij Hartcentrum Hasselt. Hij is Fellow van de European Society of Cardiology, voorzitter van de EAPC (European Association of Preventive Cardiology) Secondary Prevention and Rehabilitation sectie, en (co-) auteur van ruim 130 peer-reviewed papers.

Programma

  • 18.00 uur: Start online aanmelden (mogelijkheid om in te loggen) 
  • 18.30 uur: Start lezing
  • 19.30 uur: Einde lezing 

Doelgroep

Revalidatieartsen, kinesitherapeuten, assistenten in opleiding

Praktisch

  • Datum & tijdstip: vrijdag 5 maart 2021 van 18.30 uur tot 19.30 uur 
  • Locatie: online 
  • Kostprijs: gratis (online inschrijven is verplicht)

Accreditatie Pro-Q-Kine: wordt aangevraagd
 

INSCHRIJVEN

 

  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK