eGezondheid week 2024

Van 17 tot 21 juni organiseert het Brussels Gezondheidsnetwerk de Week van de e-gezondheid, een evenement dat tot doel heeft patiënten bewust te maken van het belang van toegang tot hun eigen gezondheidsgegevens.  


Gezondheid is een essentieel aspect van ons leven, en iedereen heeft er baat bij om het gedeelde elektronische patiëntendossier te raadplegen: de arts natuurlijk, voor onmiddellijke toegang tot de geschiedenis van de patiënt, waar hij of zij ook praktiseert, en om zo betere zorg te kunnen verlenen. Maar het is ook in het belang van alle burgers, of ze nu gezond of ziek zijn. Wie heeft er nooit een testresultaat willen/moeten raadplegen? 

Dit jaar zal de week in het teken staan van discussies en initiatieven om alle spelers die betrokken zijn bij het delen van gezondheidsgegevens erbij te betrekken: zorgverleners, spelers die te maken hebben met digitale inclusie in de gezondheidszorg, partners en patiënten/gebruikers zelf!

Vandaag de dag kunnen burgers partners worden in hun eigen gezondheid 

Meer dan 1 miljoen Brusselaars hebben ingestemd met het delen van hun gezondheidsgegevens via het Brussels Gezondheidsnetwerk, waardoor ze een gemakkelijk toegankelijk online gezondheidsdossier hebben. 15% van hen heeft hun gezondheidsdossier al geraadpleegd door in te loggen op hun privéruimte, wat een eerste stap is in de richting van een meer transparante en participatieve relatie met hun eigen gezondheid. 

Met slechts een paar klikken hebben mensen toegang tot hun gedeeld gezondheidsdossier op het Brussels Gezondheidsnetwerk, waar ze zich ook bevinden in België - het is gemakkelijk en het is nuttig! Ze kunnen hun consultatieverslagen vanuit hun luie stoel raadplegen, een vertrouwde ondersteunende persoon toevoegen, controleren of hun essentiële gezondheidsinformatie is opgenomen in hun samenvatting gezondheidsdossier, ook bekend als SUMEHR*1 , de toegang voor hun zorgverleners beheren en controleren wie welk document heeft geraadpleegdn ... 

Hulpmiddelen voor meer duidelijkheid 

Het delen van gezondheidsgegevens is een grote stap voorwaarts, die het gevolg is van veranderingen in attitudes en technologieën. Het Brussels Gezondheidsnetwerk speelt een cruciale rol in de gratis ondersteuning van zorgverleners bij deze overgang. Wij bieden training op maat van elk softwarepakket en specifiek voor elk thema, zodat het gemakkelijker wordt om deze nieuwe praktijken toe te passen. Daarnaast ondersteunen we patiënten met een reeks hulpmiddelen, waaronder infographics en stapvoor-stap video's, evenals informatiebijeenkomsten via videoconferenties en face-to-face sessies. We zetten ons in om de digitale kloof te bestrijden, omdat we willen dat iedereen toegang heeft tot zijn of haar gezondheid en er een speler en partner in kan worden. 

Daarom organiseert het Brussels Gezondheidsnetwerk een eGezondheid week: via onze berichten en acties moedigen we iedereen die dat nog niet gedaan heeft aan om hun gedeeld gezondheidsdossier te komen ontdekken. 

Ontdek het volledige programma van de e-gezondheid week 2024.

 

  • WVVK