CP: onduidelijkheid over de interpretatie van de nieuwe regels

Naar aanleiding van de nomenclatuurwijziging omtrent patiënten met hersenverlamming (CP) wenst AXXON enige onduidelijkheid over de interpretatie van de nieuwe regels toe te lichten.


Het nomenclatuurnummer voor CP (behandelduur 1 uur) kan men cumuleren met het gewone behandelingsnummer van de E-pathologie (behandelduur 30 minuten) zolang deze sessies niet op dezelfde dag plaatsvinden. De beperking van het aantal beurten heeft dus alleen betrekking op het aantal sessies van 1 uur.

Per kalenderjaar kunnen 30 bijkomende verstrekkingen van 1 uur worden aangerekend op basis van een verslag van een CP-referentiecentrum.

Voordien werden deze sessies van 1 uur beperkt tot het 21e levensjaar. Door de nomenclatuurwijziging heeft de patiënt hier nu levenslang recht op mits goedkeuring van de E-pathologie.

AXXON wijst er tevens op dat de goedgekeurde nomenclatuurwijziging uitgewerkt en goedgekeurd is in de Technische Raad voor de Kinesitherapie, waar experts zetelen die de pediatrische materie goed kennen alsook de bekommernissen van de collega’s in het werkveld. Er is tenslotte geen besparing ingebouwd in dit voorstel, wel integendeel: AXXON heeft € 446.000 euro van de indexmassa 2018 uitgetrokken om deze uitbreiding te financieren.

  • WVVK